Simina Tulbure

Simina Tulbure

Sunt Simina Tulbure, și de la 19 ani, odată cu plecarea mea în Marea Britanie, am decis să fiu un Ambasador al României în Diaspora.

Am absolvit facultatea și masteratul la University of Essex obținând cele mai prestigioase premii acordate unui student în ceea ce privește impactul adus asupra comunității, prin sutele de ore de voluntariat petrecute în afara orelor de studiu. Aceste premii nu ar fi fost acordate dacă nu mă implicăm în Societatea Română de la Essex unde am avut ocazia să promovez cultura și tradițiile românești. Am înființat un ansamblu folcloric, am organizat evenimente culturale, cum ar fi serbarea Zilei Naționale sau cea a Mărțișorului. Am fost alături și de prietenii mei când mergeau la proteste, prin organizarea unei manifesații de acest fel și în cadrul universității. Toate aceste lucruri m-au făcut să realizez, că odată și-odată, mă voi întoarce în țară, după ce voi fi acumulat îndeajuns de multă experiență pentru a reuși să reprezint interesele românilor din Diaspora.

În 2014 am așteptat în Londra 9 ore în condiții de ploaie ca să pot vota. A fost o experiență pe care nu mi-aș dori să o mai repet. În 2016, împreună cu societatea română, am mers la vot la alegerile parlamentare, în acel moment, am votat cu toții cu USR. Eram convinși că sunt singurii capabili să ne reprezinte interesele la nivel
european și național. Cumva, toată povestea mea din cadrul societății române, a fost un prim pas în angajamentul meu civic și politic. Așadar, au trecut doi ani de când am decis să mă implic politic. Doi ani de când am participat la sesiunea plenară din Strasbourg pe tema justiției în România. Oportunitatea de care am avut parte ca stagiară în Parlamentul European m-a făcut să realizez că e momentul să fiu activă și pe plan politic realizând că odraslele PSD nu îmi reprezintă interesele și dacă doresc o schimbare, acea schimbare trebuie să vină de la mine.

Prin urmare, la începutul anului 2019, m-am înscris în PLUS și am pus bazele formării Comunității Locale PLUS din Luxemburg unde, ulterior, am fost aleasă membră în Biroul CL PLUS Luxembourg. La 26 de ani, comunitatea pe care am simțit că trebuie să o reprezint la momentul acela, a fost formată în special din tineri sub 30 ani, așa că am decis să candidez pentru Biroul Executiv al Generației PLUS. Am început printr-o implicare în Echipa Centrală, forul informal de conducere al Generației PLUS și am continuat cu candidatura la Biroul Național, unde am fost aleasă ca responsabil pe Comunicare și Relații Externe.

Aceste două experiențe în PLUS și Generația PLUS, prin obiectivele pe care mi le-am propus și îndeplinit pe parcursul mandatului meu au fost fundația a aceea ce înseamnă carieră mea politică. Maturizarea mea pe plan profesional a început, desigur, cu universitatea absolvită în Marea Britanie, dar și prin activitățile extracurriculare la care am participat. Locurile de muncă pe care le-am avut că studentă în cadrul universității, dar și voluntariatul cu orele în șir, au fost experiențe definitorii în vederea creării propriei personalități, dar am deprins și abilitățile necesare unei persoane de succes.

Experiența mea profesională acumulată în cadrul celor două instituții europene, Parlamentul European și Banca Europeană de Investiții, a contribuit la bagajul meu de cunoștințe și formarea mea în carieră profesională. A fost o etapă de practică unde am deprins abilitățile necesare fără de care nu aș fi putut gestiona obiectivele ulterioare pe care mi le-am asumat. În urma misiunilor la care am participat la Bruxelles și Strasbourg în cadrul sesiunilor plenare, cu ajutorul informațiilor la care am avut acces prin conferințele la care am luat parte, toate acestea m-au îndemnat să mă implic activ în politică și să înțeleg importanța implicării în societate, nu doar
prin voluntariat, ci și prin acțiuni politice.

CV – Simina Tulbure

Program Politic Simina Tulbure

George Catrina

George Catrina

Lucian Sangeorgean

Lucian Sangeorgean

Ștefan Morar

Ștefan Morar

Ciprian-Sorin Constantinescu

Ciprian-Sorin Constantinescu