Ștefan Morar

Ștefan Morar

Mă numesc Ștefan Morar, am 32 de ani, sunt născut la București și crescut la Brașov. Părinții mei locuiesc în Germania iar eu în Canada, unde îmi termin doctoratul în științe politice la Université de Montréal. Am pus bazele CL PLUS Republica Moldova, după care am fost ales coordonator. În ultimii 10 ani am locuit in 7 țări, unde mi-am făcut și studiile. Am terminat Facultatea de Studii Europene la Babeș Bolyai, în Cluj-Napoca, apoi masteratul în Științe Politice la Université Libre de Bruxelles, apoi studii post-masterale la College of Europe. Toată cariera universitară am dedicat-o Europei Centrale și de Est. Ca cercetător am participat la conferințe internaționale la universități de renume și am două articole academice în curs de publicare în jurnale academice de top. Pentru lucrarea de doctorat am coborât din turnul de fildeș și timp de un an de zile am umblat în Republica Moldova pentru a înțelege dinamicile social-politice de la firul ierbii. Am discutat cu foști președinți, miniștri, parlamentari, ONG-iști și oameni simpli de pe ambele maluri ale Nistrului. În timp ce strângeam semnături pentru europarlamentare am dat și de familia lui Emil Constantinescu de la Tighina.

De profesie sunt politolog însă întotdeauna am încercat să combin teoria cu practica. Astfel, în 2014 am avut ocazia să lucrez la Organizația Națiunilor Unite focusat pe justiție și drepturile omului în Republica Moldova. După aceasta am devenit trainer al Fundației Friedrich Ebert din România, unde am participat la un proiect care are scopul de a combate lipsa de interes pentru politică în rândul tinerilor. În același timp am pus bazele partidului M10 Brașov. Apoi am lucrat la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, iar apoi la Centrul de Informare în Domeniul Drepturilor Omului, ambele cu sediul la Chișinău.

Această experiență academică și profesională internațională mi-a oferit ocazia de înțelege în profunzime cu ce se confruntă românii din străinătate. Am fost la rândul meu discriminat și apreciat, m-am confruntat cu birocrația consulatelor din străinătate, am beneficiat de burse de peste 100.000 dolari, sunt asistent universitar la cea mai mare universitate francofonă din lume. Am locuit o iarnă în Siberia unde am descoperit vorbitori de română și germană. Am trăit experiența Work & Travel în Statele Unite. Am locuit și muncit în Germania timp de un an. Am studiat în Belgia timp de doi ani, în Polonia un an, în Canada patru ani. E timpul să vin acasă și să fac treabă.

CV – Ștefan Morar

Program politic – Ștefan Morar

Marius Octavian Olaru

Marius Octavian Olaru

Lucian Sangeorgean

Lucian Sangeorgean

George Catrina

George Catrina

Iulian Lorincz

Iulian Lorincz