Pamela Doina Chiricheu

Pamela Doina Chiricheu

Mă numesc Pamela Doina Chiricheu, sunt nascută în Timișoara, am 40 de ani și locuiesc din 2015 în Leipzig Germania. Am dublă cetățenie cu domiciliul atât în țară cât și rezidența în Germania. Sunt mamă a doi copii în vârstă de 10 și 12 ani.

Am absolvit la Universitatea de Vest din Timișoara „Facultatea de Litere, Istorie și Filosofie“ secția Biblioteconomie și limba română în anul 2005 cu lucrarea de licență: “Technici de marketing și management în
bilblioteci“.

În vara anului 2005 mi-am continuat studiile în Leipzig la Hochschule für Technik Wirtschaft und Kultur Leipzig și am absolvit în anul 2013 secția de Bibliothekswesen und Informationswissenschaft, lucrarea de licență cu titlul: „Informationsvermitllung und Literaturversorgung für Migranten in Leipzig“.

Am adus un plus partidului prin activitatea de delegat în secția de votare atât la Europarlamentare cât și la Prezidențiale în 2019 din partea partidului PLUS la secția 113 din Leipzig.

De asemenea am strâns semnături ca și voluntar pentru diferite proiecte PLUS spre exemplu: „Fără penali în funcții publice“, participare „Timbru pentru Dreptate“; am recrutat voluntari neafiliați politic pentru secția de vot din Leipzig din partea PLUS.

Promovez pe toate canalele social media informațiile USRPLUS. Particip activ la evenimentele de informare în special local în Leipzig și împrejurimi. Promovarea votului prin corespondență la alegerile Parlamentare din 2020.

Susțin activ proiectele USRPLUS la alegerile locale din 27 Septembrie 2020 în Timișoara și Județul Timiș.

Implicându-mă în promovarea proiectului: “ N-am uitat de unde am plecat “ și prin participare activă la vot în orașul de origine, susținând candidatul USRPLUS la primaria Timișoara cât și echipa USRPLUS la Consiliul Județean Timiș.

Am acumulat o experiență bogată în organizarea, promovarea și performarea evenimentelor culturale la Târgul de carte din Leipzig 2018, 2019.

În mod special am ajutat logistic la organizarea standului de carte românescă din Leipzig în anul 2018, an în care România a fost țara gazdă. Am adus voluntari pentru acest proiect în cooperare cu Ministerul Culturii din România. Am contribuit la organizarea standului românesc, cât și la evenimentele organizate în oraș în cadrul proiectului „Leipzig liest“ 2018/2019.

Pe plan profesional sunt bibliotecară și profesoară de limba și literatura română cât și promotoare a culturii și literaturii românești peste granițele țarii.

Promovarea culturii si literaturii românesti prin organizarea de evenimente cu autori români, prezentări de carte bilingvă româno-germană la standul românesc de carte din Leipzig cât și la biblioteca centrală, biblioteci școlare din Leipzig sau la biblioteci și organizații de promovare multiculturală din localitate, spre exemplu membru la biblioteca colorată Weltoffen e.V. din Leipzig de 7 ani.

Am participat prin proiectul Freiwilligendienst aller Generationen 2016 – 2018 la un voluntariat la bibliotecile școlare din Leipzig, în cadrul căruia am ajutat la implementarea evenimentelor școlare culturale ale fundației Stiftung Lesen la „Bundesweite Vorlesetag„.

Activitatea de voluntariat mi-a dat prilejul să activez în domeniul bibliotecilor și al culturii fără o presiune din afară. Am activat din proprie inițiativă, ca și voluntar putând să mă impun în departamentele de conduce-
re prin inovație, devotament, curaj și corectitudine.

Construiesc poduri de legatură între diasporeni și Romania.

 

CV – Pamela Doina Chiricheu

Program Politic – Pamela Doina Chiricheu

George Catrina

George Catrina

Marian Ruxanda

Marian Ruxanda

Simina Tulbure

Simina Tulbure

Ionuț Aionițoaei

Ionuț Aionițoaei