Mihai Bărcănescu

Mihai Bărcănescu

Introducere

Ma numesc Mihai Barcanescu, am 34 de ani, am urmat cursurile Universitatii Bucuresti (licenta) si a Universitatii Libere din Bruxelles (masterat) in stiinte politice. Plecat de la 22 de ani din tara, am lucrat la Bruxelles si am capatat experienta in cateva domenii, cu precadere transport, energie si activitatile conexe de cercetare si inovare.

De ce am dorit sa intru in politica

La fel ca multi dintre voi, am fost prea mic sa pricep direct ce inseamna comunismul, dar am vazut din plin urmarile acestuia, dar mai ales proasta guvernare care s-a instaurat in Romania.

Am perceput in general problemele din Romania, insa am inteles mai bine diferenta dintre situatia din tara si situatia pe care ne-o dorim atunci cand am fost plecat cu o bursa Erasmus in Italia. Acel an universitar 2006-2007 s-a suprapus cu intrarea Romaniei in UE, asa ca am putut sa observ direct diferentele nu doar intre UE/Italia si Romania, ci si diferentele intre Romania in afara UE si Romania in UE. A fost momentul cand am decis sa plec din tara pentru a imi continua studiile, constient de diferenta intre sistemul universitar romanesc si cel vest-european.

Am venit la Bruxelles in toamna lui 2008 pentru un master si, desi nu am planificat asa, am ramas pana acum in scop profesional. A contat mult faptul ca Romania a fost mai puternic lovita de criza de atunci tocmai datorita proastei guvernari, coruptiea la toate nivelurile fiind o componenta majora a problemei.

Speranta

Nu am renuntat la interesul pentru situatia si politica de acasa, insa mult timp nu am putut sa ma identific cu niciun partid. Pana in 2016, cand am vazut actiunile organizatiei numite USB si sperantele care se puneau in ei, precum si scurta dar sanatoasa guvernare tehnocrata. Atunci am decis sa ma implic. Am strans semnaturi in Belgia pentru ca niste oameni pe care nu ii stiam si nici nu auzisem de ei de prea mult timp sa poata sa reaprinda speranta.

Implicarea

Pasul urmator a fost sa ma inscriu in USR, devenind membru fondator USR Diaspora – si a meritat! Am avut ocazia sa va cunosc pe voi, membrii USR, oameni cu diferite experiente, pregatiri profesionale, din diferite paturi sociale. Dar uniti pentru un scop: progresul Romaniei. Mai important, am avut si am norocul si onoarea sa lucrez cu voi si cu membrii din tara, atat in activitatile interne dar mai ales pentru proiecte care au ca scop progresul Romaniei si al cetatenilor ei. Iar ciondanelile noastre interne de diferite proportii nu cred ca au reusit sa umbreasca (inca) dorinta de a ne realiza scopul initial asumat. Imi doresc sa duc mai departe munca si initiativele deja realizate in USR pentru binele tarii si al concetatenilor nostri, si de aceea am decis sa candidez la Camera Deputatilor. Sper sa obtin votul vostru si apoi sprijinul vostru in timpul mandatului pentru munca ce o avem inainte.

CV-Mihai-Barcanescu

Program-Candidatura-Mihai-Barcanescu

Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu

Simina Tulbure

Simina Tulbure

Ștefan Morar

Ștefan Morar

Ciprian-Sorin Constantinescu

Ciprian-Sorin Constantinescu