Ina Georgescu

Ina Georgescu

Sunt de profesie IT Business Analyst și am experiența marilor corporații internaționale (Accenture, Kibo, IBM). Am absolvit Academia de Studii Economice în București, urmată de 3 mastere (Studii Internaționale și Europene-Institut Européen des Hautes Études Internationales, Franța; Monitorizarea și Managementul Mediului-Universitatea Dunărea de Jos, Galați, România; Economie-University of Texas at Austin, SUA). Vorbesc 4 limbi străine (engleză, franceză, spaniolă, maghiară) și am dublă cetățenie româno-americană. Sunt căsătorită și am un baiețel de 8 luni. După 8 ani petrecuți în SUA, am hotărât să mă întorc acasă pentru a încerca să aduc schimbări în bine în tara noastră natala. În prezent sunt Senior Business Analyst-Team Lead la IBM România.

Am devenit membru USR în mai 2018. Am ales filiala Diaspora, pentru ca simțeam că ea mă reprezintă cu adevarat. USR este singurul partid din România care și-a asumat direct valorile europene ale toleranței și libertății pentru toti cetățenii, și eu voi lupta ca el să rămâna pe această cale. În ultimii doi ani m-am implicat activ atât în filiala din care fac parte, Diaspora, cât și în sprijinirea altor filiale din București și Galați. Am activat ca reprezentant al filialei Diaspora în Celula Națională de Criză a Alianței USR-PLUS în timpul pandemiei Covid-19, și am coordonat proiectul #Ajutacasa, care adună într-o hartă unică zeci de spitale și asociații din toată țara implicate în lupta cu virusul SARS-COV-2, în vederea facilitării donațiilor către aceștia. Sunt coordonator al Comunității de Origine Galați și m-am implicat și în proiectul Lokal Diaspora în vederea sprijinirii candidaților la alegerile locale din județul meu natal. Am contribuit la Programul de Guvernare-capitolul Educație, colectând feedback de la profesori și directori de școli. Am organizat live-uri de promovare a candidaților USR la locale pe pagina USR Diaspora, precum și live-uri în care am discutat teme de actualitate pentru românii din diaspora și din țară (https://inageorgescu.ro/media/). Am fost delegat la Congresul USR de la Timișoara (2019) și delegat în secțiile de votare. Sunt unul dintre membrii fondatori ai grupului Magyar USR, în scopul promovării partidului nostru în comunitatea maghiară din România. Sunt de asemeni voluntar la Societatea Națională de Cruce Roșie din România și de 7 ani sponsor la SOS Satele Copiilor din România.

Candidez ca parlamentar USR Diaspora pentru că mi-am dat seama că nu pot sta pe margini exersându-mi spiritul critic: trebuie să provoc eu însămi schimbarea, implementând proiectele pe care doresc să le văd finalizate în România. Vreau ca fiul meu să crească alături de bunicii și străbunicii lui, în acea Românie la care visăm cu totii. Dacă doriți un om cu spirit practic și vederi progresiste, care va duce la bun sfârșit propunerile legislative și va sprijini inițiativele colegilor, sunt candidatul vostru.

Puteti afla mai multe despre mine și programul meu pe site-ul: www.inageorgescu.ro

CV – Ina Georgescu

Program Politic – Ina Georgescu

Lucian Sangeorgean

Lucian Sangeorgean

Nicolae Toderas

Nicolae Toderas

Mihai Bărcănescu

Mihai Bărcănescu

Cristian Niculae-Roșca

Cristian Niculae-Roșca