Bogdan Termegan

Bogdan Termegan

“Sunt Bogdan Termegan si merg in Parlament pentru a ne putea intoarce inapoi acasa.”

Cine sunt? Ar trebui sa iti pese?

Imi doresc ca orice roman sa se poata intoarce acasa si oricine ramane in afara sa fie privit bine. Sunt roman. Am 29 de ani. Am studiat si lucrat 8 ani in UK. Am trait fara compromis si pana la 27 de ani am certificat Airbus A330neo alaturi de Rolls-Royce si Airbus. De doi ani sunt freelancer IT in Romania.

Am plecat la universitate in 2010 cu ideea repetata de toata lumea ca in Romania nu ma voi putea ridica pe merit.

In 2014 am luat decizia sa revin acasa pe vara pentru a testa asta. Reusisem sa ma afirm in vest si voiam sa testez daca in Romania chiar nu se poate face nimic. La acea vreme, cei 4 ani trecuti erau o viata. Iar viata in UK o gaseam usor inconfortabila.

Imi lipsea cu pasiune tara, mai exact oamenii ei, locurile si norii care sa nu- mi stea in varful capului. Imi doream mult sa vad speranta, soarele si sa ma afirm la mine acasa.

Am lucrat, voluntar, cu banii stransi din internshipul cu Rolls-Royce, la Internshipul Oficial al Guvernului. Am primit repartitie la Ministerul Transporturilor. A fost o experienta placuta si am plecat cu doua oferte de job, dintre care una la fel de bine platita ca cea din UK. …si da, venea pe linie politica. Am refuzat pentru ca imi place liberul arbitru, lipsa datoriilor morale si astfel am plecat inapoi in UK. Dar acum stiam ca se poate iar asta a facut diferenta.

Era Romania corupta? Da.
Am stat intr-o sedinta alaturi de un om care nu ar fi trebuit lasat liber pe strada pentru ce a zis intr-o singura sedinta. Lucruri frumoase de tradare a intereselor economice si strategice nationale. M-a frapat seninatatea exprimarii sale. M-a frapat lipsa de reactie a Secretarilor de Stat…m-am luat de el. Zicea lucruri beton, cum sa bagam CFR in pamant dar sa para ca ii facem o favoare. Cum sa dam transportul feroviar altei tari. I-am comentat cu mare pofta, dar sa para ca ii fac o favoare, si au inchis subiectul in sedinta aceea.

In fond, despre asta este candidatura mea. Vreau sa fiu acolo in toate sedintele… Dupa ce am plecat, evident ca problema a revenit.

Este Romania lipsita de speranta? Nu.
Jumatate dintre oameni aveau nevoie de cineva care ia pozitie in fata nedreptatilor si am reusit, la 24 de ani, sa demonstrez asta in sedinta de ministru pe tema dragarii Dunarii. Am sa va povestesc. Nota: Pozitie poate lua cineva care nu depinde financiar de acel job, care nu poate fi cu adevarat santajat si care reactioneaza foarte, foarte prost la amenintari.

Dupa alti 4 ani m-am intors acasa si a fost o tranzitie decenta. Asta si-ar dori si minim un milion de alti romani. Fix cat deficitul nostru de forta de munca pe care PLUS il adreseaza in programul sau de guvernare. Pentru planurile pe care vi le propun, vom avea nevoie de resursele, pregatirea si romanii din Diaspora. As vrea sa reprezint conceptul de “Inapoi Acasa” si sa ne alimentam astfel societatea pe toate cele 5 planuri descrise mai jos.

Social Media Links:
Facebook – https://www.facebook.com/ter.bogdan
LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/bogdan-termegan/
Interviu Sparge Bula – https://www.youtube.com/watch?v=2KmuORKuvJU&t=849s

CV – Bogdan Termegan

Program Politic – Bogdan Termegan

Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Radu Mihail

Radu Mihail

Ciprian Stanciu

Ciprian Stanciu

Ina Georgescu

Ina Georgescu