Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu

Numele meu este Adrian Vasilescu, sunt economist, am 42 de ani, sunt casatorit si tata a doi copii. Am copilarit in Gherla (jud Cluj) si Petrosani (Jud Hunedoara), mi-am finalizat studiile in Bucuresti (Academia de Studii Economice si ulterior programul de MBA al Universitatii Sheffield) si apoi mi-am inceput cariera profesionala in turism si organizarea de evenimente corporate. Am inceput sa lucrez in domeniul turismului de afaceri in timpul facultatii, ulterior mi-am continuat cariera in acest domeniu in cateva functii manageriale si apoi ca antreprenor incepand cu anul 2006.

 

M-am mutat cu familia in Belgrad in anul 2012, iar din anul 2018 locuim in Milano. O perioada in care am inteles ce inseamna distanta si dorul de familie, de prieteni, de locurile dragi – intr-un cuvant dorul de tara. In acelasi timp am observat derapajele din societatea romaneasca, dificultatea cu care se miscau lucrurile in scopul eliminarii coruptiei, asanarii clasei politice si desprinderii de metehnele trecutului. Am constatat cu tristete felul in care coruptia endemica si incompetenta incepusera sa genereze indirect victime, vieti omenesti pierdute din nepasare, dezinteres sau lipsa de eficienta in administratie.

 

Acum e momentul cand avem poate sansa unei schimbari istorice! Dupa 45 de ani de distrugere a valorilor in comunism, urmati de 30 de ani de democratie prost inteleasa si coruptie in intregul aparat de stat, am ajuns la concluzia ca fara o schimbare majora Romania are sanse mici sa devina tara la care toti oamenii de bine viseaza de atata timp. Acesta a fost momentul in care am decis sa ma implic in viata politica, bazandu-ma pe cateva atuuri pe care cred ca le am: capacitate si viziune, cinste si corectitudine, deschidere pentru schimbare.

 

Fiind crescut intr-o familie cu puternice sentimente anti-comuniste si pro-democratice, coroborat cu inclinatia catre managementul schimbarii, orientarea catre USR a venit in mod firesc. M-am inscris in partid in februarie 2020 si desi nu am acumulat inca notorietatea si vizibilitatea altor colegi, am decis sa ma implic in campania pentru un loc in Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor. De ce acum si aici – pentru ca e locul unde cred ca as putea sa imi aduc contributia in cel mai eficient mod la schimbarea pe care ne-o dorim cu totii. Am ales acest moment pentru ca acum dispun de timpul si resursele necesare pentru implicarea in viata politica. Consider ca schimbarea poate fi generata eficient numai prin promovarea unor oameni noi, capabili, cu viziune pe termen mediu si lung, care sa aiba ca prioritati problemele comunitatilor din care provin si nu propria bunastare.

 

Speranta mea pentru aceste alegeri (atat locale cat si generale) este sa reusim impreuna sa facem ca anul 2020 sa reprezinte un an de cotitura in politica romaneasca, sa fie inceputul unui prim ciclu electoral in care oamenii sa se simta corect reprezentati in Parlament si in care sa apara in sfarsit rezultatele pe care cateva generatii le asteapta de atata timp. Succes tuturor candidatilor si fie ca cei mai buni dintre noi sa castige!

 

CV – Adrian Vasilescu

Program politic – Adrian Vasilescu

Pamela Doina Chiricheu

Pamela Doina Chiricheu

Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Florin Achiriloaiei

Florin Achiriloaiei

Ciprian-Sorin Constantinescu

Ciprian-Sorin Constantinescu